Recepty

Vybrané ingredience:
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost střední

Konfitovaná krkovice v rozmarýnovém sádle s nastavovanou kaší a mladým špenátem

Aby krkovice byla šťavnatá, nepřekračujte teplotu tepelné úpravy nad 120 °C. Nastavovaná…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost těžká

Borůvkový koláč

Při přípravě kvásku si musíte dát pozor, abyste těsto nespařili horkým tukem nebo mlékem. Tento…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost snadná

Čočková polévka

Uzené koleno můžeme vařit i v tlakové nádobě, šetříme si tím čas. Tato polévka je vývarová,…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost střední

Spaghetti Bolognese

•  Verzí, jak dochutit omáčku „alla Bolognese“, je nepřeberné množství. Pro…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost střední
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost snadná

Hrachová polévka s uzeným masem

Uvařený hrách můžeme i mixovat, nicméně i pak musíme polévku přecedit. Během vaření hrachu je…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost snadná

Fazolová polévka s klobásou

Namáčením fazolí se krátí doba varu při její přípravě. Vodu na vaření luštěnin nesolíme, jinak by…
Doba přípravy 45 minut
Náročnost snadná

Smažený karbanátek s brambory na kyselo

Brambory lze rovněž místo krájení uvařit vcelku a lehce rozmačkat po uvaření šťouchadlem. V…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost střední

Pomalu pečený vepřový bůček s jáhlami a zelím z řepy na medu

Toto je jednoduchý a každým zvládnutelný recept k uspokojení chuťových buněk. U tohoto zelí vyvařím…
Doba přípravy 45 minut
Náročnost snadná

Řez z listového těsta s vanilkovým krémem

Aby se nám plát při pečený nedeformoval, musíme jej vždy propíchat vidličkou. Plát ničím…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost střední

Maďarský guláš s knedlíkem

Po uvaření potíráme knedlíky máslem. Tento guláš je zahuštěn pouze zeleninou.
Doba přípravy 45 minut
Náročnost snadná

Špenátová polévka s lososem

Místo pošírovaného lososa můžete použít i pečeného či grilovaného. Špenátovou polévku nikdy…
Doba přípravy 30 minut
Náročnost snadná

Kulajda s hříbky

Pošírované vejce je „povýšením“ této klasické polévky. Běžné je vkládání nakrájeného…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost snadná

Dýňová polévka s crème fraîche

Tím, že polévku pečeme pod alobalem, docílíme její osobité chuti, protože alobal pomůže aroma…
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost snadná

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka je naše národní polévka, proto má v každém regionu trochu jinou…