Fazolová polévka s klobásou
Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Výrobní postup:
Přebrané fazole důkladně propláchneme a necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Druhý den fazole uvaříme doměkka. Po uvaření scedíme a odvar uchováme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, opět vše orestujeme a nakonec přidáme hladkou mouku. Po orestování zalijeme vývarem a s odvarem z fazolí. Přidáme lisovaný česnek, sůl. Prováříme 20 minut. Poté polévku přecedíme. Do procezené polévky přidáme uvařené fazole, orestované plátky klobásy (malou část si ponécháme pro servis) a krátce vše ještě jednou povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou.
Servírování
Polévku servírujeme v nahřátém talíři. Navrch ji doplníme s opečenou klobásou.
Ingredience pro 10 porcí
Fazole bílé sušené | 500 g | |
---|---|---|
Smetana 30 % | 200 g | |
Šunková klobása prémium | 300 g | |
Vývar (B) vlastní výroba | 2200 g | |
Sůl | 20 g | |
Česnek | 20 g | |
Sádlo škvařené | 100 g | |
Cibule žlutá | 150 g | |
ARO rajský protlak | 150 g | |
Pepř černý mletý | 1 g |