Fazolová polévka s klobásou

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Fazolová polévka s klobásou

Výrobní postup:

Přebrané fazole důkladně propláchneme a necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Druhý den fazole uvaříme doměkka. Po uvaření scedíme a odvar uchováme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, opět vše orestujeme a nakonec přidáme hladkou mouku. Po orestování zalijeme vývarem a s odvarem z fazolí. Přidáme lisovaný česnek, sůl. Prováříme 20 minut. Poté polévku přecedíme. Do procezené polévky přidáme uvařené fazole, orestované plátky klobásy (malou část si ponécháme pro servis) a krátce vše ještě jednou povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou.

Servírování

Polévku servírujeme v nahřátém talíři. Navrch ji doplníme s opečenou klobásou.

 

Ingredience pro 10 porcí

Fazole bílé sušené 500 g
Smetana 30 % 200 g
Šunková klobása prémium 300 g
Vývar (B) vlastní výroba 2200 g
Sůl 20 g
Česnek 20 g
Sádlo škvařené 100 g
Cibule žlutá 150 g
ARO rajský protlak 150 g
Pepř černý mletý 1 g