Smažený karbanátek s brambory na kyselo
Výrobní postup
Do jemně namletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, 1/3vajec, majoránku, trochu mléka. Vše důkladně vymícháme. Přidáme část mouky, strouhanky a promícháme. Tvarujeme karbanátky, které postupně obalujeme ve zbylé mouce, rozmíchaných vejcích s mlékem a ve strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách do zlatova, necháme je odkapat na kuchyňském papíře. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Kysané zelí propláchneme a překrájíme. Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci, přidáme plátky cibule a orestujeme je do změknutí. Přidáme bobkový list, sůl, cukr, kysané zelí a lehce společně podusíme doměkka. Měkké zelí promícháme s odcezenými, uvařenými bramborami.
Servírování
Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme usmaženými karbanátky
Ingredience pro 10 porcí
Hovězí přední | 400 g | |
---|---|---|
Kysané zelí | 1000 g | |
Slanina anglická | 200 g | |
Brambory rané neprané z Česka | 1800 g | |
Olej rostlinný | 200 ml | |
Mléko trvanlivé 1,5 % | 100 ml | |
Strouhanka | 260 g | |
Vejce | 3 ks | |
Majoránka čerstvá | 1 g | |
Pepř černý mletý | 1 g | |
Česnek | 15 g | |
Sůl | 50 g | |
Cibule žlutá | 250 g | |
Vepřová plec | 400 g | |
Bobkový list | 1 g |