Smažený karbanátek s brambory na kyselo

Doba přípravy45 minut
Náročnostsnadná
Smažený karbanátek s brambory na kyselo

Výrobní postup

Do jemně namletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, 1/3vajec, majoránku, trochu mléka. Vše důkladně vymícháme. Přidáme část mouky, strouhanky a promícháme. Tvarujeme karbanátky, které postupně obalujeme ve zbylé mouce, rozmíchaných vejcích s mlékem a ve strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách do zlatova, necháme je odkapat na kuchyňském papíře. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Kysané zelí propláchneme a překrájíme. Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci,  přidáme plátky cibule a orestujeme je do změknutí. Přidáme bobkový list, sůl, cukr, kysané zelí a lehce společně podusíme doměkka. Měkké zelí promícháme s odcezenými, uvařenými bramborami.

Servírování

Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme usmaženými karbanátky

Ingredience pro 10 porcí

Hovězí přední 400 g
Kysané zelí 1000 g
Slanina anglická 200 g
Brambory rané neprané z Česka 1800 g
Olej rostlinný 200 ml
Mléko trvanlivé 1,5 % 100 ml
Strouhanka 260 g
Vejce 3 ks
Majoránka čerstvá 1 g
Pepř černý mletý 1 g
Česnek 15 g
Sůl 50 g
Cibule žlutá 250 g
Vepřová plec 400 g
Bobkový list 1 g