Maďarský guláš s knedlíkem
Výrobní postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na 2/3 tuku dozlatova, přidáme kostky nakrájeného masa a opečeme jej. Maso necháme úplně zatáhnout na povrchu. Poté zmírníme příkon tepla na minimum a zasypeme paprikou, kterou lehce zpěníme a ihned zalijeme vodou, jen lehce nad povrch masa. Přidáme sůl, česnek, a pepř a dusíme doměkka.
V polovině dušení přidáme 2/3 orestovaných koleček paprik a dusíme. Když je maso měkké, guláš ochutíme čerstvou majoránkou. Zbylou 1/3 paprik orestujeme a použijeme je jako vložku do hotového guláše.
Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky si připravíme kvásek, který necháme vykynout.
Do misky s moukou přidáme sůl, vejce, mléko, kvásek a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Žemli nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Tvarujeme bochánky, z nich knedlíky, které opět necháme vykynout. Knedlíky vaříme ve vodě asi 20 minut, po 10-ti minutách je obracíme. Uvařené knedlíky RYCHLE vyndaváme, aby se nám nesrazily a propícháme je vidličkou.
Servírování
Na nahřátý talíř položíme napařené knedlíky, které doplníme gulášem. Zdobíme restovanou paprikou.
Ingredience pro 10 porcí
Hovězí přední | 1 000 g | |
---|---|---|
Sádlo škvařené | 150 g | |
Cibule žlutá | 400 g | |
Paprika mletá | 20 g | |
Sůl | 30 g | |
Pepř černý mletý | 1 g | |
Česnek | 15 g | |
Paprikové lusky čerstvé | 400 g | |
Paprikové lusky pálivé | 30 g | |
Majoránka čerstvá | 20 g | |
Houskový knedlík | vlastní výroba ↓ | |
Hrubá mouka | 1 000 g | |
Tatra mléko trvanlivé 1,5 % | 450 ml | |
Droždí | 20 g | |
Sůl | 20 g | |
Vejce | 1 ks | |
Žemle (pečivo) | 180 g | |
Máslo 82 % | 70 g |