Maďarský guláš s knedlíkem

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Maďarský guláš s knedlíkem

Výrobní postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na 2/3 tuku dozlatova, přidáme kostky nakrájeného masa a opečeme jej. Maso necháme úplně zatáhnout na povrchu. Poté zmírníme příkon tepla na minimum a zasypeme  paprikou, kterou lehce zpěníme a ihned zalijeme vodou,  jen lehce nad povrch masa. Přidáme sůl, česnek, a pepř a dusíme doměkka.
V polovině dušení přidáme 2/3 orestovaných koleček paprik a dusíme. Když je maso měkké, guláš ochutíme čerstvou majoránkou. Zbylou 1/3 paprik orestujeme a použijeme je jako vložku do hotového guláše.
Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky si připravíme kvásek, který necháme vykynout.
Do misky s moukou přidáme sůl, vejce, mléko, kvásek a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Žemli nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Tvarujeme bochánky, z nich knedlíky, které opět necháme vykynout. Knedlíky vaříme ve vodě asi 20 minut, po 10-ti minutách je obracíme. Uvařené knedlíky RYCHLE vyndaváme, aby se nám nesrazily a propícháme je vidličkou.

Servírování

Na nahřátý talíř položíme napařené knedlíky, které doplníme gulášem. Zdobíme restovanou paprikou.

Ingredience pro 10 porcí

Hovězí přední 1 000 g
Sádlo škvařené 150 g
Cibule žlutá 400 g
Paprika mletá 20 g
Sůl 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Česnek 15 g
Paprikové lusky čerstvé 400 g
Paprikové lusky pálivé 30 g
Majoránka čerstvá 20 g
Houskový knedlík vlastní výroba ↓
Hrubá mouka 1 000 g
Tatra mléko trvanlivé 1,5 % 450 ml
Droždí 20 g
Sůl 20 g
Vejce 1 ks
Žemle (pečivo) 180 g
Máslo 82 % 70 g