Řez z listového těsta s vanilkovým krémem
Příprava těsta
Rozmražený plát listového těsta lehce rozválíme, pomocí válečku přeneseme na plech, propícháme vidličkou a upečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C.
Příprava náplně
V části mléka si rozmícháme vanilkový pudink. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, ihned poté do něj nalijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme na mírném příkonu asi 3 minuty. V pudinku se nám nesmí vytvořit hrudky. Je-li pudink dobře provařený, při degustaci necítíme syrový škrob. Takto uvařený základní krém vložíme do kotlíku univerzálního stroje s metlou. Stroj zapneme na rychlost 1, přidáme vanilínový cukr a mícháme do vychladnutí. Mezitím si změklé máslo nakrájíme na malé kousky. Do vychladlého základního krému je postupně vmícháme.
Dokončení výrobku
Na upečený plát pečlivě rozetřeme připravený krém tak, aby po celé ploše měl stejnou výšku, a byl rozetřen až ke kraji plátu. Povrch musí být hladký. Poté na něj položíme druhý plát tak, aby vrchní strana plátu byla na krému. Na vrchní plát položíme jiný plech, lehce zatížíme a uložíme do chladničky. Tento výrobek se sesazuje den předem, aby zvláčněl, a lépe se také krájel. Druhý den dezert nakrájíme na porce 3x7 cm, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.
Ingredience pro 10 porcí
Listové těsto - pláty | 170 g | |
---|---|---|
Mléko trvanlivé 1,5 % | 310 ml | |
Cukr krupice ARO | 70 g | |
Vanilkový pudink | 31 g | |
Máslo 82 % | 80 g | |
Vanilkový cukr | 6 g | |
Cukr moučka ARO | 20 g |