Dýňová polévka s crème fraîche
Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Výrobní postup
Základ: Oloupanou dýni, cibuli, brambory, česnek, pórek a chilli papričku nakrájíme na plátky a promícháme spolu s olejem. Směs zeleniny pečeme úplně doměkka v troubě vyhřáté na 180 °C, přikryté celé alobalem.
Příprava polévky: Upečenou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vymixujeme dohladka. Poté ji přelijeme do kastrolu a konzistenci upravíme dopředu připraveným zeleninovým vývarem. Osolíme a lehce provaříme. Těsně před servírováním polévku prohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které polévku zjemní. Dále již polévku nevaříme a ihned naléváme do nahřátých talířů.
Servírování
Lehce vymixovanou polévku doplníme lžičkou crème fraîche, snítkou petrželky a celé zakápneme dýňovým olejem.
Ingredience pro 10 porcí
Cibule bílá | 300 g | |
---|---|---|
Cremefine Fraiche | 100 g | |
Mořská sůl | 10 g | |
Česnek | 22 g | |
Petržel | 20 g | |
Bobkový list | 1 g | |
Brambory | 250 g | |
Pórek | 120 g | |
Máslo 82 % | 200 g | |
Zeleninový vývar (vlastní výroba) | 800 ml | |
Olivový olej | 350 ml | |
Chilli paprička čerstvá | 5 g | |
Dýně Hokkaido | 1000 g | |
Dýňový olej | 30 ml |