Truffles
Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Na obalení:
Kakao holandského typu, kokos nebo najemno mleté ořechy.
Příprava:
Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a nechte chvíli vychladnout. Smíchejte kousek másla s moučkovým cukrem a poté za stálého míchání přidávejte po lžících rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte med, rum a řádně zamíchejte.
Vzniklou hmotu nechte v lednici vychladit přibližně 1-2 hodiny, dokud směs neztuhne.
Po zhoustnutí nabírejte hmotu po lžičkách a tvarujte do menších kuliček.
Následně dejte hotové kuličky vychladit na přibližně 1 hodinu.
Po vychlazení obalte dle chuti v kakau, kokosu či mletých oříšcích.
Ingredience pro 15-20 kuliček
Figaro čokoláda na vaření | 150 g | |
---|---|---|
Máslo 82 % | 100 g | |
Rum | 50 ml | |
Cukr moučka ARO | 100 g | |
Med | 1 lžíce |