Tartaletky

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Tartaletky

Na ozdobu:

  • nasekané vlašské ořechy
  • hoblinky bílé čokolády Figaro

Příprava:

V misce šlehejte změklé máslo spolu s cukrem, žloutky a citronovou kůrou dokud se ingredience nespojí. Přisypte mouku, špetku soli a vypracujte pevné těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho 30-40 minut zchladit v lednici.

Předehřejte troubu na 180° a mezitím si vymažte máslem formičky na tartaletky. Do každé formičky poté malý kousek těsta a rozprostřete ho důkladně prsty po celé ploše. Dejte péct na 10-15 minut.

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a přidejte do ní likér a lžíci kávy. Mezitím v misce vyšlehejte bílky s cukrem. Do směsi bílků s cukrem za stálého šlehání přidávejte rozpuštěnou čokoládu. Směs poté zahřejte na nízkou teplotu a za stálého míchání čekejte až směs zhoustne.

Hotovou náplní poté plňte jednotlivé tartaletky a jejich vrch posypte nasekanými ořechy. Nakonec nechte tartaletky vychladit v lednici po dobu alespoň 1,5 hodiny a vychlazené posypte ještě hoblinkami bílé čokolády.

Ingredience pro 8-10 tartaketek

Těsto:
Hladká mouka 200 g
Máslo 82 % 140 g
Cukr moučka ARO 60 g
Vanilkový cukr 1
Žloutek 2
Citronová kůra  
Špetka soli  
Náplň:
Figaro čokoláda na vaření 150 g
200 ml
Cukr moučka ARO 50 g
Čokoládový likér 50 ml
Instantní káva 1 lžíce
Vaječné bílky 4