Tartaletky
Na ozdobu:
- nasekané vlašské ořechy
- hoblinky bílé čokolády Figaro
Příprava:
V misce šlehejte změklé máslo spolu s cukrem, žloutky a citronovou kůrou dokud se ingredience nespojí. Přisypte mouku, špetku soli a vypracujte pevné těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho 30-40 minut zchladit v lednici.
Předehřejte troubu na 180° a mezitím si vymažte máslem formičky na tartaletky. Do každé formičky poté malý kousek těsta a rozprostřete ho důkladně prsty po celé ploše. Dejte péct na 10-15 minut.
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a přidejte do ní likér a lžíci kávy. Mezitím v misce vyšlehejte bílky s cukrem. Do směsi bílků s cukrem za stálého šlehání přidávejte rozpuštěnou čokoládu. Směs poté zahřejte na nízkou teplotu a za stálého míchání čekejte až směs zhoustne.
Hotovou náplní poté plňte jednotlivé tartaletky a jejich vrch posypte nasekanými ořechy. Nakonec nechte tartaletky vychladit v lednici po dobu alespoň 1,5 hodiny a vychlazené posypte ještě hoblinkami bílé čokolády.
Ingredience pro 8-10 tartaketek
Těsto: | ↓ | |
---|---|---|
Hladká mouka | 200 g | |
Máslo 82 % | 140 g | |
Cukr moučka ARO | 60 g | |
Vanilkový cukr | 1 | |
Žloutek | 2 | |
Citronová kůra | | |
Špetka soli | | |
Náplň: | ↓ | |
Figaro čokoláda na vaření | 150 g | |
200 ml | ||
Cukr moučka ARO | 50 g | |
Čokoládový likér | 50 ml | |
Instantní káva | 1 lžíce | |
Vaječné bílky | 4 |