Stir fry tofu s květákem a houbami

Doba přípravy30 minut
Náročnoststřední
Stir fry tofu s květákem a houbami

Tofu a zelenina:
Tofu nejprve nakrájíme na kostky a ty prohodíme se škrobem. Zprudka je osmažíme na oleji do zlatavé barvy. Ve woku rozpálíme olej a na něm orestujeme nasekaný zázvor, česnek a chilli, pak postupně restujeme nahrubo krájené zeleniny od nejtvrdší po tu nejměkčí. Jakmile je všechna zelenina orestovaná na skus, tak ji zastříkneme všemi tekutinami dle receptu, rychle prohodíme, případně dochutíme solí. Nakonec přihodíme do woku čerstvé bylinky. Pokrm servírujeme spolu s vařenou jasmínovou rýží.

Rýže:
Jasmínovou rýži vložíme do speciálnho hrnce na vaření rýže, přidáme vodu, hrnec uzavřeme a zapneme. Jakmile je rýže hotová, hrnec se sám vypne. Otevřeme ho, rýži zlehka ode dna promícháme, a ještě na 8 minut opět uzavřeme. Následně servírujeme.

Video

Ingredience pro 10 porcí

Tofu:
Přírodní tofu 1 kg
Bramborový škrob 15 g
Slunečnicový olej ARO 250 g
Zelenina:
Chilli čerstvé 10 g
Česnek čerstvý 60 g
Zázvor čerstvý 60 g
Shitake nebo hlíva ústřičná 120 g
Cibule červená 150 g
Lahůdková cibulka 120 g
Květák bílý 200 g
Arašídový olej 200 g
Koriandr čerstvý 20 g
Sojové výhonky 60 g
Sůl 15 g
Sojová omáčka Kikkoman 80 g
Sweet chilli omáčka 80 g
Rýžové víno Mirin 120 g
Rybí omáčka 90 g