Stir fry tofu s květákem a houbami
Tofu a zelenina:
Tofu nejprve nakrájíme na kostky a ty prohodíme se škrobem. Zprudka je osmažíme na oleji do zlatavé barvy. Ve woku rozpálíme olej a na něm orestujeme nasekaný zázvor, česnek a chilli, pak postupně restujeme nahrubo krájené zeleniny od nejtvrdší po tu nejměkčí. Jakmile je všechna zelenina orestovaná na skus, tak ji zastříkneme všemi tekutinami dle receptu, rychle prohodíme, případně dochutíme solí. Nakonec přihodíme do woku čerstvé bylinky. Pokrm servírujeme spolu s vařenou jasmínovou rýží.
Rýže:
Jasmínovou rýži vložíme do speciálnho hrnce na vaření rýže, přidáme vodu, hrnec uzavřeme a zapneme. Jakmile je rýže hotová, hrnec se sám vypne. Otevřeme ho, rýži zlehka ode dna promícháme, a ještě na 8 minut opět uzavřeme. Následně servírujeme.
Video
Ingredience pro 10 porcí
Tofu: | ↓ | |
---|---|---|
Přírodní tofu | 1 kg | |
Bramborový škrob | 15 g | |
Slunečnicový olej ARO | 250 g | |
Zelenina: | ↓ | |
Chilli čerstvé | 10 g | |
Česnek čerstvý | 60 g | |
Zázvor čerstvý | 60 g | |
Shitake nebo hlíva ústřičná | 120 g | |
Cibule červená | 150 g | |
Lahůdková cibulka | 120 g | |
Květák bílý | 200 g | |
Arašídový olej | 200 g | |
Koriandr čerstvý | 20 g | |
Sojové výhonky | 60 g | |
Sůl | 15 g | |
Sojová omáčka Kikkoman | 80 g | |
Sweet chilli omáčka | 80 g | |
Rýžové víno Mirin | 120 g | |
Rybí omáčka | 90 g |