Smetanové řezy s višněmi

Doba přípravy45 minut
Náročnostsnadná
Smetanové řezy s višněmi

Příprava těchto vynikajících řezů trvá jen chvíli od momentu, kdy se je rozhodnete upéct. Jemná struktura smetany ve spojení se šťavnatými višněmi potěší vaše chuťové pohárky. Sušenky s celozrnnými cereáliemi navíc dodají dezertu zajímavou strukturu a křupavost.

Formu nebo pekáček o rozměrech 20 x 30 cm vymažte máslem a vyložte ji pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje. Troubu předehřejte na 160° C.

Rozmělněné Zlaté ovesné, skořici a máslo promixujte v robotu a rovnoměrně upěchujte na dno formy. Takto hotový korpus dejte na půl hodiny do chladničky.

Scezené a odpeckované višně osušíme a posypeme jimi korpus. Smetanu, vejce a cukr vymíchejte do hladkého krému a přelijte jím višně.

Pečte přibližně 30 minut dokud povrch neztuhne. Nechte vychladnout a před podáváním dejte alespoň na půl hodiny do chladničky.

Ingredience pro 1 dort

BeBe Dobré ráno 200 g
Rozpuštěné máslo 90 g
Skořice mletá 1 lžicka
Višňový kompot 2 sklenice
Cukr krupice ARO 90 g
Vejce 2 ks
Zakysaná smetana 600 g