Smetanové řezy s višněmi
Příprava těchto vynikajících řezů trvá jen chvíli od momentu, kdy se je rozhodnete upéct. Jemná struktura smetany ve spojení se šťavnatými višněmi potěší vaše chuťové pohárky. Sušenky s celozrnnými cereáliemi navíc dodají dezertu zajímavou strukturu a křupavost.
Formu nebo pekáček o rozměrech 20 x 30 cm vymažte máslem a vyložte ji pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje. Troubu předehřejte na 160° C.
Rozmělněné Zlaté ovesné, skořici a máslo promixujte v robotu a rovnoměrně upěchujte na dno formy. Takto hotový korpus dejte na půl hodiny do chladničky.
Scezené a odpeckované višně osušíme a posypeme jimi korpus. Smetanu, vejce a cukr vymíchejte do hladkého krému a přelijte jím višně.
Pečte přibližně 30 minut dokud povrch neztuhne. Nechte vychladnout a před podáváním dejte alespoň na půl hodiny do chladničky.
Ingredience pro 1 dort
BeBe Dobré ráno | 200 g | |
---|---|---|
Rozpuštěné máslo | 90 g | |
Skořice mletá | 1 lžicka | |
Višňový kompot | 2 sklenice | |
Cukr krupice ARO | 90 g | |
Vejce | 2 ks | |
Zakysaná smetana | 600 g |