Ravioly plněné lososem a sýrem cottage
Příprava těsta
Semolinovou mouku smícháme se žloutky v poměru dva díly mouky a jeden díl žloutků. Dobře vypracované těsto zformujeme do kuličky, zabalíme do fólie a necháme v lednici minimálně 20 minut odležet.
Odpočaté těsto ručně a nebo za pomocí strojku rozválíme. Tento proces musíme třikrát zopakovat, abychom získali správnou strukturu a vláčnost těsta.
Příprava náplně
Čerstvého a nadrobno nakrájeného lososa (případně odřezky z lososa) smícháme s čerstvým sýrem cottage a směs osolíme a opepříme.
Pro snazší plnění raviol náplň vložíme do sáčku a necháme ji vychladit.
Příprava raviol
Na jedné polovině cca 2 mm silného těsta si vykrajovátkem naznačíme, kde budou ravioly, a na těsto dáme náplň. Okraje pomašlujeme vajíčkem a druhým koncem těsta náplň překlopíme.
Náplň řádně druhou stranu vykrajovátka upevníme, utěsníme prsty a větším vykrajovátkem (cca 8 cm) vykrojíme. Poté ravioly vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty.
Na závěr si na pánvi rozehřejeme oříškové máslo. Přidáme citronovou šťávu, nakrájenou listovou petržel a osolíme. Nakonec přidáme ravioly, krátce promícháme a můžeme podávat.
Servírování
Na talíř nejprve nasypeme nadrobno nakrájenou cuketu. Na ni položíme ravioly, přidáme sýr cottage, plátky uzeného lososa a kuličky kaviáru. Na závěr ozdobíme snítkou kopru.
Video
Ingredience pro 10 porcí
Coulis: | ↓ | |
---|---|---|
Pšeničná mouka | 1 000 g | |
Žloutek | 60 g | |
Voda | 100 ml | |
Náplň: | ↓ | |
Losos (odřezky) | 400 g | |
Cottage | 300 g | |
Mořská sůl | 12 g | |
Pepř černý mletý | | |
Estragonové máslo: | ↓ | |
Máslo 82 % | 600 g | |
Citron na šťávu | 500 g | |
Petržel listová | 40 g | |
Mořská sůl | 10 g | |
Servírování: | ↓ | |
Cuketa | 500 g | |
Cottage | 400 g | |
Kaviár z lososa | 100 g | |
Uzený losos | 80 g | |
Kopr čerstvý | 20 g |