Plněné ořechy

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Plněné ořechy

Výrobní postup

Příprava těsta (cca 5 minut) 
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, nastrouhané máslo a v kotli hákem smícháme v pevné těsto. Těsto můžeme zpracovat i ručně na pracovní desce. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladničce. 

Příprava náplně (cca 5 minut)
Naměklé máslo vymícháme metlou s cukrem, drcenými ořechy a rumem do hladké konzistence. Hotovou náplň naplníme do jednorázového cukrářského sáčku.

Tvarování a pečení (cca 45 minut)
Těsto si postupně navažujeme po 25 g dílech a vtlačíme je do formičky ořechu. Těsto musí být v tenčí vrstvě po celém vnitřku formičky. Naplněné formičky překládáme na plech a pečeme na 165°C asi 10 minut. Těsto je propečené tehdy, když se ořech dobře vyklopí. Po upečení formičky necháme mírně zchladnout a pak všechny vyklopíme na stůl. Jakmile úplně vychladnou, začneme je plnit náplní pomocí cukrářského sáčku. Ořechy musíme naplnit tak, abychom mohli k sobě přilepit obě poloviny. 

Obalování
Při servírování ořechy obalíme ve skořicovém cukru.

Ingredience pro 10 porcí

Těsto:
Mouka ARO 300 g
Cukr moučka ARO 120 g
Vlašské ořechy 100 g
Máslo 82 % 150 g
Kakao 30 g
Vejce 50 g
Linecká kolečka:
Máslo 82 % 300 g
Vlašské ořechy 250 g
Cukr moučka ARO 300 g
Božkov 100 ml
Krém na slepení:
Cukr krupice ARO 100 g
Skořice mletá 15 g