Pivní granité
Doba přípravy45 minut
Náročnostsnadná
Příprava granité (cca 2 hodiny)
Z cukru si připravíme tmavý karamel, který zalijeme pivem a odvaříme. Směs na granité ochutíme citronovou šťávou a malou špetkou soli. Poté ji nalijeme do nízké nádoby a vložíme do mrazáku. Asi po 10ti minutách směs zamícháme a vložíme zpět do mrazáku, kde začne tuhnout. Pak místo míchání směs lžící škrábeme. Granité je hotové, jakmile se směs přemění na jemné, ledové krystalky.
Servírování
Granité servírujeme stejně jako sorbety. Tvarujeme je porcovačkou nebo lžící tvoříme nok.
Ingredience pro 10 porcí
Primus | 760 ml | |
---|---|---|
Cukr | 210 g | |
Citron na šťávu | 60 g | |
Sůl kamenná | 0,2 g |