Pistáciové koláčky
Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme si velký plech a dáme na něj pečící papír. Promícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme část mandlí a pistácií (celé nebo lehce nasekané) a vejce. Smícháme na konzistenci hustého těsta. Z těsta vytvarujeme váleček. Opatrně položíme na plech a shora ho lehce zploštíme.
Vložíme do trouby na 20 minut, dokud nebude mít zlatavou barvu. Takto upečený váleček krájíme na 1 cm široké plátky a pokládáme na plech. Pečeme další 3 minuty. Necháme vychladnout. Poté si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme rum a promícháme.
Koláčky namáčíme z poloviny do čokolády a na závěr posypeme nastrouhanou kůrou z limetky.
Ingredience pro 25 ks
Loupané mandle | 70 g | |
---|---|---|
Pistácie | 70 g | |
Hladká mouka | 250 g | |
Práškový cukr | 1 lžička | |
Cukr | 150 g | |
Vejce | 2 ks | |
Figaro čokoláda na vaření | 150 g | |
Rum | 2 lžíce | |
Kůra z bio limetky |