Pistáciové koláčky

Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Pistáciové koláčky

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme si velký plech a dáme na něj pečící papír. Promícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme část mandlí a pistácií (celé nebo lehce nasekané) a vejce. Smícháme na konzistenci hustého těsta. Z těsta vytvarujeme váleček. Opatrně položíme na plech a shora ho lehce zploštíme.

Vložíme do trouby na 20 minut, dokud nebude mít zlatavou barvu. Takto upečený váleček krájíme na 1 cm široké plátky a pokládáme na plech. Pečeme další 3 minuty. Necháme vychladnout. Poté si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme rum a promícháme.

Koláčky namáčíme z poloviny do čokolády a na závěr posypeme nastrouhanou kůrou z limetky.

Ingredience pro 25 ks

Loupané mandle 70 g
Pistácie 70 g
Hladká mouka 250 g
Práškový cukr 1 lžička
Cukr 150 g
Vejce 2 ks
Figaro čokoláda na vaření 150 g
Rum 2 lžíce
Kůra z bio limetky