Mátový šerbet
Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Příprava šerbetu (cca 2 hodiny)
Mátu omyjeme, otrháme lístky a vložíme do mixéru společně s mlékem a zakysanou smetanou. Směs vymixujeme do hladké konzistence a propasírujeme přes jemný cedník. Pak přidáme glukózu, ochutíme šťávou z citrónu, špetkou soli a vše nalijeme do mrazícího stroje. Jakmile je šerbet pevný, pomocí špachtle ho přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.
Ingredience pro 10 porcí
Máta čerstvá | 100 g | |
---|---|---|
500 g | ||
Glukóza | 200 g | |
Mléko trvanlivé 1,5 % | 200 g | |
Citron na šťávu | 60 g | |
Sůl kamenná | 0,2 g |