Lívanečky s lesním ovocem
Výrobní postup
Příprava kvásku (2 minuty)
Z droždí, části vlažného mléka, malého množství cukru a mouky připravíme kvásek a ten necháme vykynout.
Příprava těsta (5 minut)
Poté zbylé mléko, mouku, vejce, žloutky, vanilínový cukr, citronovou kůru, sůl a kvásek vymícháme do řidkého těsta, které necháme nakynout a poté z něj na pánvi pečeme lívanečky.
Pečení lívanečků (30 minut)
Lívanečník vytřeme malým množstvím tuku a řádně ho nahřejeme. Nalijeme těsto do poloviční výšky lívanečníku a pečeme . Jakmile se okraje lívanečku zbarví do růžova, lívaneček otočíme a dopékáme. Po vyjmutí upečených lívanečků opět lívanečník vytřeme tukem a pečeme další. Upečené lívanečky posypeme skořicovým cukrem. vyrobeného z moučkového cukru a mleté skořice.
Příprava ovoce (10 minut)
Z cukru si připravíme karamel, zalijeme jej vodou a rozvaříme na hustý sirup. Kukuřičný škrob rozmícháme s odkapanou šťávou z rozmraženého ovoce a zavaříme ho do karamelu. Přidáme rozmražené ovoce lehce promícháme.
Servírování
Při servírování na talíř lívanečky prokládáme ovocem a doplňujeme je nokem ušlehané smetany a snítkou máty.
Ingredience pro 10 porcí
Těsto: | ↓ | |
---|---|---|
Mléko trvanlivé 1,5 % Madeta | 700 ml | |
Cukr krystal ARO | 50 g | |
Droždí | 30 g | |
Vejce | 100 g | |
Žloutek | 40 g | |
Vanilínový cukr | 30 g | |
Sůl kamenná | 15 g | |
Citron na kůru | 80 g | |
Máslo 82 % | 100 g | |
Slunečnicový olej Sunol | 100 ml | |
Skořice mletá | 10 g | |
Cukr moučka ARO | 100 g | |
Náplň: | ↓ | |
Kukuřičný škrob | 20 g | |
Lesní ovoce | 500 g | |
Cukr krystal ARO | 200 g | |
300 g | ||
Meduňka čerstvá | 20 g |