Kuřecí vývar s nudlemi
Připravte si velký hrnec s vodou a položíme do něj očištěnou kuřecí směs. Přivedeme k varu a necháme hodinu v klidu vařit vývar.
Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu a nakrájíme na kousky (nebo plátky dle chuti). Část zeleniny můžeme nastrouhat do vývaru a rozvařit, bude tím trochu více zeleninový. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce na trochu másla a lehce osmahneme do nazlátlé barvy.
Kromě kořenové zeleniny oloupeme jednu cibuli a přidáme do vývaru vcelku.
Osmahlou zeleninu přidáme do hrnce s vývarem, dochutíme solí, pepřem, a necháme zhruba půl hodiny vařit společně s masem.
Po celkové hodině a půl vyndejde z hrnce maso, oberte ho a kromě kostí ho vraťte zpátky.
Přidejte nudle a nechte povařit posledních 4-5 minut. Poté můžete polévku rovnou podávat!
Ingredience pro 10
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) | 500 g | |
---|---|---|
Máslo 82 % | na osmahnutí | |
Kuřecí maso na polévku | 500 g | |
Sůl | ||
Pepř černý mletý | ||
Polévkové nudle | 150 g | |
Voda |