Kuřecí vývar s nudlemi

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Kuřecí vývar s nudlemi

Připravte si velký hrnec s vodou a položíme do něj očištěnou kuřecí směs. Přivedeme k varu a necháme hodinu  v klidu vařit vývar. 

Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu a nakrájíme na kousky (nebo plátky dle chuti). Část zeleniny můžeme nastrouhat do vývaru a rozvařit, bude tím trochu více zeleninový. Nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce na trochu másla a lehce osmahneme do nazlátlé barvy. 
Kromě kořenové zeleniny oloupeme jednu cibuli a přidáme do vývaru vcelku. 

Osmahlou zeleninu přidáme do hrnce s vývarem, dochutíme solí, pepřem, a necháme zhruba půl hodiny vařit společně s masem. 

Po celkové hodině a půl vyndejde z hrnce maso, oberte ho a kromě kostí ho vraťte zpátky.  

Přidejte nudle a nechte povařit posledních 4-5 minut. Poté můžete polévku rovnou podávat! 

Ingredience pro 10

Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 500 g
Máslo 82 % na osmahnutí
Kuřecí maso na polévku 500 g
Sůl
Pepř černý mletý
Polévkové nudle 150 g
Voda