Krémový cheesecake

Doba přípravy45 minut
Náročnostsnadná
Krémový cheesecake

Klasický cheesecake se dostal z Ameriky do Evropy teprve nedávno. Dnes již existuje mnoho variant a příchutí. Vyzkoušejte například na základ korpusu BeBe sušenky.

Dortovou formu vymažte máslem. Sušenky Zlaté ovesné rozmixujte v robotu, přilijte k nim roz-puštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do dortové formy.

Tvaroh, citronovou kůru, cukr a žloutky vyšle-hejte a vzniklou hmotu vlijte na připravený korpus.

Cheesecake vložte do předehřát trouby na 30–35 minut.

Hotový dezert vychlaďte, nakrájejte na osminky a podávejte se zahřátou jahodovou zavařeninou.

Ingredience pro 1 dort

BeBe Dobré ráno 200 g
Rozpuštěné máslo 100 g
Jemný tvaroh 500 g
Citronová kůra
Cukr krupice ARO 50 g
Žloutek 3
Jahodová zavařenina