Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Doba přípravy15 minut
Náročnostsnadná
Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Podzim láká k pomalé snídani, třeba v podobě misky plné horké ovesné kaše, která voní a chutná jako jablečný štrůdl. Rozehřátá hořká čokoláda Figaro tomu dodá dokonalou chuťovou i energetickou tečku.

Postup

Polovinu jablka nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je s citronovou šťávou.

Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, nakrájené jablko, špetku soli a špetku skořice. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí.

Hotovu ovesnou kaši ozdobte vlašskými ořechy, rozinkami a čerstvým jablkem. Nakonec kaši doslaďte v misce medem nebo javorovým sirupem a přidejte čtverečky Figaro hořké čokolády, ta se v horké kaši rozpustí a dodá ji dokonalou chuť!

Ingredience pro 1

Jemné ovesné vločky 70 g
Mléko 300 ml
Vanilkový cukr 1
Špetka soli
Jablko 1 ks
Citronová šťáva 1 lžička
Vlašské ořechy hrst
Rozinky nebo brusinky 1 lžíce
Skořice mletá špetka
Med nebo javorový sirup na doslazení
Figaro čokoláda na vaření