Grilovaná chobotnice s kukuřičným pyré a teplým paprikovým salátem
Očištěnou chobotnici dáme vařit do zeleninového vývaru spolu s kořenovou zeleninou, solí a celým kořením. Vaříme pomalu zhruba 90 minut. Uvařenou chobotnici vyjmeme a necháme vychladnout. Vychlazenou krájíme na libovolné porce, které poté osušené a osolené ogrilujeme na barvu na grilu či pánvi spolu s limetkami.
Kukuřičné pyré
Orestujeme šalotkovou cibulku krájenou na plátky do měkka, přidáme kukuřici a podlejeme zeleninovým vývarem. Dusíme do měkka. Potom kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, do kterého pak zamixujeme kostičky studeného másla s kapkou olivového oleje. Celé dochutíme solí.
Papriky dobře omastíme olejem a upečeme v troubě na 230oC, cca 15 minut (slupka na povrchu paprik musí zpuchřet). Takto opečené papriky necháme přikryté odležet po dobu zhruba 5 minut. Papriky pak očistíme, zbavíme slupek a nakrájíme na salát. Do salátu přidáme najemno krájenou červenou cibuli, míchaný salát, připravenou papriku, olivový olej a sůl. Podáváme celé s grilovanou chobotnicí, kukuřičným pyré a opečenou limetou.
Ingredience pro 10 porcí
Chobotnice | 2 500 g | |
---|---|---|
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) | 360 g | |
Olivový olej | 150 g | |
Sůl | 20 g | |
Pepř černý celý | 1 g | |
Nové koření celé | 1 g | |
Bobkový list | 1 g | |
Česnek | 25 g | |
Paprika červená | 1 500 g | |
Kukuřice BONDUELLE | 500 g | |
Máslo 82 % | 100 g | |
Cibule | 110 g | |
Olivový olej | 100 g | |
Sůl | 10 g | |
Limetky | 5 ks |