Grilovaná chobotnice s kukuřičným pyré a teplým paprikovým salátem

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Grilovaná chobotnice s kukuřičným pyré a teplým paprikovým salátem

Očištěnou chobotnici dáme vařit do zeleninového vývaru spolu s kořenovou zeleninou, solí a celým kořením. Vaříme pomalu zhruba 90 minut. Uvařenou chobotnici vyjmeme a necháme vychladnout. Vychlazenou krájíme na libovolné porce, které poté osušené a osolené ogrilujeme na barvu na grilu či pánvi spolu s limetkami.

Kukuřičné pyré
Orestujeme šalotkovou cibulku krájenou na plátky do měkka, přidáme kukuřici a podlejeme zeleninovým vývarem. Dusíme do měkka. Potom kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, do kterého pak zamixujeme kostičky studeného másla s kapkou olivového oleje. Celé dochutíme solí.

Papriky dobře omastíme olejem a upečeme v troubě na 230oC, cca 15 minut (slupka na povrchu paprik musí zpuchřet). Takto opečené papriky necháme přikryté odležet po dobu zhruba 5 minut. Papriky pak očistíme, zbavíme slupek a nakrájíme na salát. Do salátu přidáme najemno krájenou červenou cibuli, míchaný salát, připravenou papriku, olivový olej a sůl. Podáváme celé s grilovanou chobotnicí, kukuřičným pyré a opečenou limetou.

Ingredience pro 10 porcí

Chobotnice 2 500 g
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 360 g
Olivový olej 150 g
Sůl 20 g
Pepř černý celý 1 g
Nové koření celé 1 g
Bobkový list 1 g
Česnek 25 g
Paprika červená 1 500 g
Kukuřice BONDUELLE 500 g
Máslo 82 % 100 g
Cibule 110 g
Olivový olej 100 g
Sůl 10 g
Limetky 5 ks