Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem
Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Do hrnce natočíme vodu, osolíme a dáme vařit gnocchi podle návodu na obalu.
Vypereme ve vodě čerstvé listy špenátu a nakrájíme na menší nudličky. Z kostky tofu vytvoříme asi centimetrové kostičky, aby se nám co nejlépe opékalo. Nivu nadrolíme na menší kousky a žampiony nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vysypeme tofu se žampiony a společně pár minut opékáme.
Do kastůlku nalijeme mléko, vsypeme nivu a necháme ji rozehřát, až se rozpustí. Přidáme špenát, opečené fotu se žampiony z lehce prohříváme zhruba 3 minuty.
Poté smícháme s uvařenými noky a můžeme podávat.
Ingredience pro 4
Gnocchi | 500 g | |
---|---|---|
Přírodní tofu | 200 g | |
Listový špenát | 100 g | |
Žampiony bílé | 75 g | |
Niva | 125 g | |
Mléko | 200 ml | |
Máslo 82 % | 20 g |