Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Do hrnce natočíme vodu, osolíme a dáme vařit gnocchi podle návodu na obalu. 

Vypereme ve vodě čerstvé listy špenátu a nakrájíme na menší nudličky. Z kostky tofu vytvoříme asi centimetrové kostičky, aby se nám co nejlépe opékalo. Nivu nadrolíme na menší kousky a žampiony nakrájíme na plátky. 

Na pánvi rozehřejeme máslo, vysypeme tofu se žampiony a společně pár minut opékáme. 

Do kastůlku nalijeme mléko, vsypeme nivu a necháme ji rozehřát, až se rozpustí. Přidáme špenát, opečené fotu se žampiony z lehce prohříváme zhruba 3 minuty. 

Poté smícháme s uvařenými noky a můžeme podávat. 

Ingredience pro 4

Gnocchi 500 g
Přírodní tofu 200 g
Listový špenát 100 g
Žampiony bílé 75 g
Niva 125 g
Mléko 200 ml
Máslo 82 % 20 g