Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

1. Pečenou dýni (kterou je třeba péct bez vývaru, aby nebyla řídká) rozmixujeme na pyré a přidáme ricottu, parmazán, sůl a muškátový oríšek.
2. Do směsi postupně vmícháme mouku a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme 8 válečků o průměru asi 2,5 cm. Každý váleček nakrájíme na stejné díly o velikosti cca 2 cm.
3. Nakrájené noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, a poté je vyjmeme.
4. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalvejové lístky a krátce je orestujeme. Přidáme noky a krátce opečeme.
5. Hotové noky na talíři posypeme parmazánem a podáváme.

Ingredience pro 10 porcí

Pečená dýně 900 g
Ricotta 450 g
Mouka ARO 300 g
Parmazán 220 g
Máslo 82 % 110 g
Čerstvá šalvěj 25 g
Sůl 20 g
Muškátový oříšek