Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem
Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
1. Pečenou dýni (kterou je třeba péct bez vývaru, aby nebyla řídká) rozmixujeme na pyré a přidáme ricottu, parmazán, sůl a muškátový oríšek.
2. Do směsi postupně vmícháme mouku a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme 8 válečků o průměru asi 2,5 cm. Každý váleček nakrájíme na stejné díly o velikosti cca 2 cm.
3. Nakrájené noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, a poté je vyjmeme.
4. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalvejové lístky a krátce je orestujeme. Přidáme noky a krátce opečeme.
5. Hotové noky na talíři posypeme parmazánem a podáváme.
Ingredience pro 10 porcí
Pečená dýně | 900 g | |
---|---|---|
Ricotta | 450 g | |
Mouka ARO | 300 g | |
Parmazán | 220 g | |
Máslo 82 % | 110 g | |
Čerstvá šalvěj | 25 g | |
Sůl | 20 g | |
Muškátový oříšek | |