Dýňové řezy
Suroviny smícháme postupně dohromady a vypracujeme z nich těsto. Těsto zabalíme do folie a vložíme do lednice.
Vezmeme se omytou dýni a rozřízneme na půl. Vydlabeme pomocí lžíce semínka a oloupneme slupku a získáme tak jen dužninu. Dužninu nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, přiklopíme a necháme 20 minut dusit až dýně změknce. Poté slijeme přebytečnou vodu, která se nevyvařila, dužninu rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnout.
Do vychlazeného dýňového krému přidáme med, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a důkladně promícháme.
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Až bude vše dobře zapracované, vezmeme vejce, přidáme do krému a mixérem opatrně a důkladně prošleháme. Formu vymažeme máslem (můžeme použít pečicí papír) a upěchujeme do ni upěchujeme připravané vychlazené těsto. Těsto poté na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj krém a vložíme do předehřáté trouby. Vyčkáme 40 minut a vyndáme formu z trouby.
Nožem rozdělíme na řezy a podáváme se zakysanou smetanou.
Ingredience pro 8 porcí
Korpus | ↓ | |
---|---|---|
Mouka | 250 g | |
Máslo 82 % | 125 g | |
Vejce | 1 ks | |
Cukr | 15 g | |
Sůl | 1 g |