Dýňová roláda

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Dýňová roláda

1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme pečenou dýni rozmixovanou na pyré.
2. Do mouky nasypeme prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, hřebíček a sůl a směs opatrně vmícháme do vaječné pěny.
3. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a pečeme 13–15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4. Upečené těsto překlopíme na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem. Korpus opatrně svineme a necháme vychladnout.
5. Mezitím vymícháme dohladka čerstvý sýr a máslo. Přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne lehký a nadýchaný krém. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.
6. Po vychladnutí korpus opatrně rozvineme a potřeme krémem. Roládu svineme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme ji alespoň na hodinu do chladničky.
7. Před podáváním dezert posypeme moučkovým cukrem.

Ingredience pro 10 porcí

Pečená dýně 150 g
Cukr 225 g
Mouka ARO 170 g
Prášek do pečiva 2,5 g
Jedlá soda 2,5 g
Skořice mletá 2,5 g
Mletý hřebíček 2,5 g
Vejce 3 ks
Sůl 1 g
Náplň:
Čerstvý sýr 225 g
Cukr moučka ARO 225 g
Máslo 82 % 90 g
Vanilkový extrakt 5 ml