Dýňová roláda
1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme pečenou dýni rozmixovanou na pyré.
2. Do mouky nasypeme prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, hřebíček a sůl a směs opatrně vmícháme do vaječné pěny.
3. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a pečeme 13–15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4. Upečené těsto překlopíme na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem. Korpus opatrně svineme a necháme vychladnout.
5. Mezitím vymícháme dohladka čerstvý sýr a máslo. Přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne lehký a nadýchaný krém. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.
6. Po vychladnutí korpus opatrně rozvineme a potřeme krémem. Roládu svineme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme ji alespoň na hodinu do chladničky.
7. Před podáváním dezert posypeme moučkovým cukrem.
Ingredience pro 10 porcí
Pečená dýně | 150 g | |
---|---|---|
Cukr | 225 g | |
Mouka ARO | 170 g | |
Prášek do pečiva | 2,5 g | |
Jedlá soda | 2,5 g | |
Skořice mletá | 2,5 g | |
Mletý hřebíček | 2,5 g | |
Vejce | 3 ks | |
Sůl | 1 g | |
Náplň: | ↓ | |
Čerstvý sýr | 225 g | |
Cukr moučka ARO | 225 g | |
Máslo 82 % | 90 g | |
Vanilkový extrakt | 5 ml |