Drožďová pomazánka
Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
V pánvi na másle pomalu opékejte nadrobno nakrájenou cibuli a počkejte, až zesklovatí. Trvá to asi 3 minuty. Do pánve vsypte rozdrobené droždí, osolte a opepřete. Směs míchejte cca další tři minuty, až droždí zrůžoví a začne vonět. Do směsi zašlehejte vejce a za stálého míchání nechte srazit. Do ještě teplé směsi přidejte celé pomazánkové máslo a pečlivě rozmíchejte, až se vše spojí dohromady. Podle chuti ještě dosolte. Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete přisypat trochu zeleného kari.
Pomazánka nejlépe chutná na čerstvém chlebu. Můžete posypat řeřichou, vojtěškou nebo pažitkou.
Ingredience pro 10
Máslo 82 % | 1 lžíce | |
---|---|---|
Malá cibule (může být i jarní cibulka) | 1 ks | |
Droždí | 4 kostky | |
Sůl | ||
Pepř černý mletý | ||
Vejce | 2 - 4 | |
Pomazánkové máslo | 200 g | |
Mleté kari |