Čokoládové perníčky
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme kakao, kokosový olej a mícháme do hladka. V případě potřeby přidáme teplou vodu.
Těsto: Do misky prosejeme suché ingredience: Mouku, kakao, perníkové koření, sůl a posypeme cukrem. Na mírném ohni si rozpustíme máslo s medem, přidáme suché ingredience a poté za stálého míchání do směsi přidáváme smetanu a žloutky. Vše promícháme do hladka.
Těsto položíme na pomoučenou desku a vytvarujeme kouli. Těsto následně vyválíme do kruhu s tloušťkou 5-8 mm a můžeme ho začít vykrajovat do různých tvaru. Perníčky pokládáme na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe.
Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 7-10 minut. Pokud chceme, aby byly naše perníčky na povrchu lesklé, tak je po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poté ozdobíme čokoládovou polevou. Perníčky chutnají výborně i se švestkovými povidly.
Ingredience pro 30 ks
Těsto: | ||
---|---|---|
Hladká pšeničná mouka | 250 g | |
Kakao | 1 lžíce | |
Perníkové koření | 1 lžíce | |
Jedlá soda | 1 lžička | |
Cukr třtinový tmavý | 3 lžíce | |
Med | 100 g | |
Máslo 82 % | 70 g | |
Žloutek | 2 | |
Smetana 18% | 50 ml | |
Špetka soli | ||
Čokoláda: | ||
Figaro čokoláda na vaření | 1 ks | |
Kakao | 1 lžíce | |
Kokosový olej | 1 lžíce |