Čokoládové muffiny
Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Do misky prosejeme suché ingredience – mouku, cukr, kakaový prášek a prášek do pečiva.
Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. V druhé nádobě smícháme mokré přísady – jedno vejce, mléko a vanilkový extrakt. Všechny složky jemně smícháme lžící. Do sypkých přísad dáme druhé vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme mokré přísady a nasekanou čokoládu.
Mícháme, dokud se všechny přísady nepropojí. Těsto rozdělíme do košíčků.
Předehřejeme troubu na 200 °C a muffiny pečeme asi 20 min. Poté si připravíme krém – vyšleháme tvaroh společně s kakaovým práškem. Hotové muffiny zdobíme krémem a sezónním ovocem.
Ingredience pro 12 ks
Těsto: | ||
---|---|---|
Figaro čokoláda na vaření | 2 ks | |
Máslo 82 % | 150 g | |
Hladká pšeničná mouka | 300 g | |
Prášek do pečiva | 2 lžičky | |
Práškový cukr | 150 g | |
Vanilkový extrakt | 1 lžička | |
Kakaový prášek | 1 lžička | |
Vejce | 2 ks | |
ARO Mléko trvanlivé 1,5 % | 180 ml | |
Krém: | ||
Tvaroh tučný | 250 g | |
Kakaový prášek | 1 lžíce | |
Sezónní ovoce |