Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem

Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem

Výrobní postup

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Kysané zelí propláchneme a překrájíme.
Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci, přidáme plátky cibule a restujeme ji do změknutí. Přidáme bobkový list, sůl, cukr, kysané zelí a lehce společně podusíme doměkka.
Měkké zelí promícháme s odcezenými, uvařenými brambory.
Oštěpek pozvolna grilujeme na pánvi po obou stranách do zlatavé barvy a úplného prohřátí.

Servírování

Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme prohřátým oštěpkom.

Ingredience pro 10 porcí

Brambory 1800 g
Cibule 200 g
Slanina anglická 200 g
Kysané zelí 1000 g
Bobkový list 1 g
Sůl 20 g
Oštěpek 150 g
Cukr krystal ARO 100 g