Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem
Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Výrobní postup
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Kysané zelí propláchneme a překrájíme.
Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci, přidáme plátky cibule a restujeme ji do změknutí. Přidáme bobkový list, sůl, cukr, kysané zelí a lehce společně podusíme doměkka.
Měkké zelí promícháme s odcezenými, uvařenými brambory.
Oštěpek pozvolna grilujeme na pánvi po obou stranách do zlatavé barvy a úplného prohřátí.
Servírování
Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme prohřátým oštěpkom.
Ingredience pro 10 porcí
Brambory | 1800 g | |
---|---|---|
Cibule | 200 g | |
Slanina anglická | 200 g | |
Kysané zelí | 1000 g | |
Bobkový list | 1 g | |
Sůl | 20 g | |
Oštěpek | 150 g | |
Cukr krystal ARO | 100 g |