Jablečná ovesná kaše s čokoládou
Doba přípravy15 minut
Náročnostsnadná
Podzim láká k pomalé snídani, třeba v podobě misky plné horké ovesné kaše, která voní a chutná jako jablečný štrůdl. Rozehřátá hořká čokoláda Figaro tomu dodá dokonalou chuťovou i energetickou tečku.
Postup
Polovinu jablka nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je s citronovou šťávou.
Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, nakrájené jablko, špetku soli a špetku skořice. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí.
Hotovu ovesnou kaši ozdobte vlašskými ořechy, rozinkami a čerstvým jablkem. Nakonec kaši doslaďte v misce medem nebo javorovým sirupem a přidejte čtverečky Figaro hořké čokolády, ta se v horké kaši rozpustí a dodá ji dokonalou chuť!
Ingredience pro 1
Jemné ovesné vločky | 70 g | |
---|---|---|
Mléko | 300 ml | |
Vanilkový cukr | 1 | |
Špetka soli | ||
Jablko | 1 ks | |
Citronová šťáva | 1 lžička | |
Vlašské ořechy | hrst | |
Rozinky nebo brusinky | 1 lžíce | |
Skořice mletá | špetka | |
Med nebo javorový sirup na doslazení | ||
Figaro čokoláda na vaření |