Spaghetti Bolognese

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Spaghetti Bolognese

•  Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, za občasného míchání po dobu 10 min. Vodu pořádně slejeme a těstoviny rozprostřeme do maximálně 3cm výšky.

•  Dále je promastíme pomace olejem a necháme, za občasného promíchávání vychladnout. Najemno nakrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer osmahneme na oleji do měkka.

•  Přidáme 1/4 česneku, necháme zpěnit a pak dále tomatovou pastu, kterou rozmícháme v základu a lehce orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso

a za restujeme to celé do šedé barvy (mleté maso se musí důkladně rozmíchat, aby v ragú nebyly hrudky). Poté přidáme bílé víno, necháme lehce odpařit a to celé zalijeme tomatovou omáčkou.

•  Ihned dochutíme cukrem, bylinkami, pepřem a až teď přidáme sůl a vaříme zvolna alespoň 2 hodiny. Ke konci vaření dochutíme česnekem, popř. solí.

•  Servis-spaghetti si zlehka ohřejeme přes cedník ve vroucí vodě a okapané prohodíme na pánvi spolu s ohřátým ragú, krájenými rajčaty a nahrubo trhanou bazalkou.

•  Zlehka zasypeme strouhaným či hoblovaným sýrem Grana Padáno.

Ingredience pro 10 porcí

Tymian sušený 5 g
Oregano sušené 10 g
Česneková pasta 30% 10 g
Pepř černý mletý 10 g
Hovězí sekané maso 20 % tuku 800 g
Grana Padano sýr 100 g
Pozzo Gavi D.O.C. 100 g
Pommece olej 100 g
Tomato pasta 300 g
Tomatová omáčka 1300 g
Bazalka čerstvá 140 g
Špagety 800 g

Další recepty

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost střední
Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost snadná

Čočková polévka

Uzené koleno můžeme vařit i v tlakové nádobě, šetříme si tím čas. Tato polévka je vývarová,…