Linecké máčené rohlíčky

Doba přípravy45 minut
Náročnoststřední
Linecké máčené rohlíčky

Výrobní postup

Příprava těsta (cca 5 minut)
Při přípravě tohoto těsta je velmi důležité, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu. Máslo s cukrem a vejci vymícháme do pěny, pak přidáme mléko, mouku, citronovou kůru, mletou skořici, zrnka vanilky a pozvolna vymícháme v hladké těsto, které vložíme do cukrářského sáčku s vroubkovanou koncovkou. Na pečící papír stříkáme tvary rohlíčků, které pečeme v předehřáté troubě na 165°C do narůžovělé barvy asi 10 minut. Po upečení rohlíčky necháme vychladnout.

Slepování a namáčení (cca 30 minut)
Rybízovou marmeládu si prolisujeme přes cedník, aby byla hladká a slepíme s ní hladkými spodními stranami rohlíčky k sobě. Čokoládu nalámeme na menší kousky do kastrůlku a rozehřejeme ji ve vodní lázni do hladké konzistence. Konce slepovaných rohlíčků namočíme do čokolády, přebytečnou čokoládu mírně otřeme o hranu kastrůlku a přeloříme je na odkapávací mřížku, kde čokoládu necháme ztuhnout.

 

Ingredience pro 10 porcí

Těsto:
Cukr krupice ARO 175 g
Máslo 82 % 588 g
Vejce 94 g
Mouka ARO 688 g
Mléko trvanlivé 1,5 % 31 ml
Citron na kůru 63 g
Vanilkový lusk 0,3 g
Skořice mletá 1 g
Na slepování a namáčení:
Rybízová marmeláda 250 g
Čokoláda 52% hořká 375 g