Dýňové rizoto

Doba přípravy45 minut
Náročnostsnadná
Dýňové rizoto

Dýni důkladně očistíme. Naklájíme na stejnoměrné kousky (kostičky nebo plátky).
Zapneme sporák, vezmeme si vyšší pánev a rozehřejme máslo. Na másle osmažíme cibulku a poté kousky dýně. Počkáme, až dýně i cibulka změkne a rovnoměrně na ně nasypeme rýži. Promícháme a zalijeme připraveným teplým zeleninovým vývarem. Občas promíchejte, aby se vám rýže nepřipálila. Když se vypaří vývar, přilijeme a tento postup opakujeme, dokud není rýže uvařená a zároveň nemá krémovou konzistenci.

Servírování

Až bude rizoto připravené na talíři, zakápněte ho dýňovým olejem a posypejte parmazánem. 

 

Ingredience pro 4 porcí

Dýně Hokkaido 1 ks
Zeleninový vývar (vlastní výroba) 400 ml
Máslo 82 % 30 g
Cibule 30 g
Sůl dle chuti
Rýže 200 g