Chilli con carne s čokoládou

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Chilli con carne s čokoládou

Příprava 

Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli. Asi po dvou minutách přidejte nasekané plátky česneku a společně restujte ještě asi minutu. Do hrnce poté přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte. Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Zarestuje a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření občas promíchejte. Pak do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu Figaro. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti. Chilli con carne servírujte s křupavými nachos nebo s rýží, posypané čerstvým koriandrem. Pro zjemnění ho můžete doplnit zakysanou smetanou.

Ingredience pro 4 porce

Mleté hovězí maso 500 g
Slunečnicový olej ARO 2 lžíce
Cibule 1 cibule
Česnek 2 stroužky
Paprika mletá, sladká 1 lžička
Kajanský pepř špetka
Římský kmín mletý 1/2 lžičky
Hovězí vývar, vlastní výroba 200 ml
Drcená rajčata 400 g
Rajčatový protlak 2 lžíce
Červené fazole 400 g
Figaro čokoláda na vaření 25 g
Sůl
Pepř černý mletý
Koriandr čerstvý