Chilli con carne s čokoládou
Příprava
Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli. Asi po dvou minutách přidejte nasekané plátky česneku a společně restujte ještě asi minutu. Do hrnce poté přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte. Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Zarestuje a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření občas promíchejte. Pak do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu Figaro. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti. Chilli con carne servírujte s křupavými nachos nebo s rýží, posypané čerstvým koriandrem. Pro zjemnění ho můžete doplnit zakysanou smetanou.
Ingredience pro 4 porce
Mleté hovězí maso | 500 g | |
---|---|---|
Slunečnicový olej ARO | 2 lžíce | |
Cibule | 1 cibule | |
Česnek | 2 stroužky | |
Paprika mletá, sladká | 1 lžička | |
Kajanský pepř | špetka | |
Římský kmín mletý | 1/2 lžičky | |
Hovězí vývar, vlastní výroba | 200 ml | |
Drcená rajčata | 400 g | |
Rajčatový protlak | 2 lžíce | |
Červené fazole | 400 g | |
Figaro čokoláda na vaření | 25 g | |
Sůl | ||
Pepř černý mletý | ||
Koriandr čerstvý |